Råkost Natur & miljø Livsstil Forum Links
     
 

Sygdommens udvikling

Moderne lægevidenskab beskæftiger sig meget med sygdomme og symptomer. Der er stort fokus på at måle og analysere med henblik på at få stillet en diagnose. Lægen er en succes hvis han eller hun kan sætte navn på patientens tilstand og lindre eller fjerne ubehagelige symptomer. 

Selv om der forskes i sammenhænge mellem f.eks. fedme og sygdomme, interesserer lægevidenskaben sig generelt ikke ret meget for de egentlige årsager til sygdom eller for, hvordan disse årsager kan fjernes. Derimod fokuseres der stadigvæk meget på den forkerte teori om bakterier og vira som den grundlæggende årsag til sygdomme.

Naturlig hygiejne betragter derimod al sygdom som en konsekvens af unormale tilstande i kroppen. Sygdommens udvikling vil ifølge denne teori altid følge bestemte faser:

1. Enervation (udmattelse)
Udmattelse er den første fase i sygdommens udvikling. Den opstår når kroppen mangler energi til at foretage de daglig udskilningsprocesser eller bliver overbelastet og har ikke nok energi til at udføre de opgaver, den bliver stillet over for. Den primære årsag til udmattelse er ofte utilstrækkelig søvn og hvile. Søvn er kroppens vigtigste kilde til energi-regeneration. En anden årsag kan være indtagelse af svært fordøjelig føde, som kræver ekstra energi fra kroppen for at blive nedbrudt. 

2. Toxemia (forgiftning)
Når kroppen ikke er i stand til at producere nok energi til livsvigtige processer, begynder giftige stoffer at ophobe sig i kroppen. Dette kan være affaldsprodukter fra egne celler, eller udefrakommende giftige substanser. Toxemia vil tit følge mental eller fysisk stress og vi vil opleve den som en følelse af utilpashed.

3. Irritation
I denne tredje fase vil vores nervesystem sanse giftige stoffer og sætte en immunforsvarsreaktion i gang. Dette vil resultere i forhøjet aktivitetsniveau i kroppen og vil føles stimulerende. Man kan føle sig euforisk og mere energisk og derfor misforstå denne reaktion. Det er denne reaktion, man oplever, når man f.eks. drikker kaffe.

4. Betændelse
Når den forhøjede aktivitet ikke er tilstrækkelig til at rense kroppen for affaldsstoffer og gifte, vil kroppen sætte en såkaldt krise i gang. Kroppens energi vil blive redistribueret gennem kroppen og det vil medføre lukning af fordøjelsestrakten og begrænsning af muskelkraft. Kroppen vil altid forsøge at finde den mest effektive måde at udskille giftstoffer på. Under betændelsestilstanden bliver giftige produkter tit koncentreret i et organ eller område for en stærk udskillelsesindsats. Det er typisk her, læger vil konstatere en patologisk (sygelig) tilstand og give den et symptomafhængigt navn som f.eks. appendicitis, tonsilitis, sinusitis, hepatitis eller nephritis.
Symptomerne afhænger af kroppens valg af udskillelsesveje, men årsagen er den samme. Asthma bliver betegnet som en kronisk sygdom, men er egentlig en udrensningsproces, der sættes i gang hele tiden, fordi man ikke fjerner de ting, der forårsager forgiftning.

5. Ulceration (sårdannelse)
Sårdannelse betyder at mange celler og vævsstrukturer bliver ødelagt. Kroppen mangler evne til at skille sig af med giftige stoffer gennem de almindelig og/eller sekundære veje og ophobningen af giftige stoffer forårsager skader på fysiske systemer. Kroppen kan i nogle tilfælde bruge sår til at fjerne giftstoffer, men vil helbrede såret når forgiftningen standser eller bliver mindre. Sårene kan enten være synlige på huden eller indre sår, f.eks. mavesår.

6. Induration (forhærdelse)
Med forhærdelse af sår reparerer kroppen skader på fysiske strukturer og isolerer giftige stoffer i såkaldte tumorer. Kroppen har stadigvæk kontrol over de involverede celler. Hvis forgiftningen fortsætter vil cellerne imidlertid ændre deres genetiske kodning og dermed unddrage sig den overordnede kontrol.

7. Kræft
Sidste fase i sygdommens udvikling betegnes som kræft. Kræftceller er primitive celler, der mangler evne til koordinering af symbiotiske proceser mellem forskellige celler. De kan vokse uhæmmet og dermed ødelægge livsvigtige strukturer i kroppen. Også i denne fase er det muligt at standse eller isolere den dødbringende udvikling ved at stoppe forgiftningen og revitalisere kroppen. Der er flere kendte tilfælde hvor mennesker har standset kræft ved at ændre på deres livsstil, stressniveau, spisevaner mv.

(Udarbejdet med inspiration fra materiale af Dr. Virginia Vetrano, Dr. Herbert Shelton, Dr. Robert Sniadach, Dr. Eric Karlsson)

Send mail til rawquest.dk