|
Smertefri fødsel især ved frugt diæt
Citater fra bogen "Smertefri fødsel - især
ved frugtdiæt" af Stefan Vøldan (Dates forlag, København, 1929)
"Med smerte skal du
føde dine børn", var Lovens ord til kvinden, fordi loven var overtrådt.
Mon vi ikke en dag skal erkende, at forbandelsen hæves, så snart vi
vender tilbage til at adlyde Livets love?
"Smerter ved forløsningen er et sygeligt symptom- en fordrejelse af
naturen- som er fremstået af en levevis, der ikke svarer til de
betingelser, der fremmer legemets sundhed. Man kan med vished antage,
at en livsførelse, der garanterer sunde betingelser, vil få disse
smerter til at forsvinde."
I året 1841 blev der i England trykt som Manuskript en lille brochure
på 22 sider, i hvilken en kemiker gav beretning om et forsøg, han havde
foranlediget sin hustru til at foretage, fordi hun havde gennemgået så
smertelige forløsninger, at man måtte befrygte, hun ikke kunne overstå
den næste.
Resultatet var i den grad gunstigt, at han anså det for sin pligt at
offentliggøre det med angivelse af nav og bopæl tillige med henvisning
til "Damerne, Nr. 27, Charlotte Street, Portland Place, London", hvor
alle, som interesserede sig herfor, kunne få nærmere oplysning, og
hvortil man anmodedes om at afgive beretning om andre resultater efter
disse forskrifter.
Nogle forsøg blev gjort i Boston og omegn med udmærket resultat; da kom
opdagelsen af æther som smertestillende middel og stillede den nye
fremgangsmåde så temmelig i skygge. Men da der navnlig i Ny-England
gives folk, som ikke vil betjene sig af æther, føler vi os foranlediget
til at gøre følgende uddrag af brochuren, som nu er meget sjælden og
faktisk ikke til at få.Vi begynder bedst med systemets grundprincipper,
med hvilke eksperimentatoren slutter sin beretning, nemlig:
" I samme grad som kvinden under svangerskabet lever af sådanne
næringsmidler, som indeholder få eller ingen askebestanddele, vil hun
blive fri for smerter og fare ved forløsningen. Af denne grund vil hun
så meget mindre risikere smerter og fare, jo mere hun lever af modne og
navnlig sure frugter, og jo mindre hun nyder af anden føde, specielt
brød og bagværk af hvilken som helst art."
Kemikeren, Hr. Rowbotham, vidste, at med hensyn til fødselsveerne var
det afgørende moment,
om føtus var brusket eller ikke, og at det for barnets fremtidige
skikkelse eller skønhed, ja, selv for dets styrke, var bedre, at det
blev født i brusket tilstand og ikke med faste ben, hvorimod disse
skulle være følgen af den næring, barnet fik efter fødslen. Heraf
fremstod ganske naturligt den plan at ernære moderen under
svangerskabet med sådanne fødemidler, som ikke indeholder ret meget
fosforsur kalk, hvoraf benenes faste bestanddele dannes, men at gemme
sådanne fødemidler til tiden for diegivningen og da ernære barnet
hermed.
Combe siger: "De meget lette forløsninger hos de i amerika fødte
negerinder kan ikke forklares ved nogen fordel i legemsbygning, thi
bækkenet er hos disse mørkhudede racer snarere mindre end hos de
europæiske kvinder og de hvide i almindelighed."
Kort sagt, diæten er den eneste årsag, til hvilken de lettere eller
vanskeligere forløsninger i almindelighed lader sig føre tilbage. I de
sidste 25 år har man ikke hørt en moder omtale, som har prøvet dette
eksperiment, og som ikke har velsignet kendskabet hertil, og magen ung
moder har det sparet for overflødig skræk.
Dr. med. Erwin Hof, München, skriver herom i sin bog "Rohkost", der
udkom 1927 bl. a. følgende:
"Jeg har set råkost-mødre føde og amme og har ladet mig fortælle alle
deres erfaringer. Ganske særlig begejstrede for den nye ernæringsmåde
var de mødre, som havde levet på kulturføde, da de fik og ammede
deres første børn. Fødslen fandt i reglen sted 2-3 timer efter veernes
indtræden, og de fødte alle uden store smerter. Børnene var ikke
tungere end højest 2500 gram. Mange arbejdede igen i deres husholdning
tre dage efter fødslen. Modermælken satte prompte ind og alle mødrene
kunne selv ernære deres børn i mindst 10 måneder, mange i 1½ år."
I det væsentligste
ved vi nu også hvorfor kulturkosten ikke kan tilfredsstille legemets
egentlige behov:
Fordi den kogte føde er let gærende og dertil stærkt syreudviklende,
hvilket bringer stofskiftet i uorden.
Fordi de vigtigste ernæringsværdier- vitaminer og næringssalte
beskadiges eller ødelægges ved kogningen.
Fordi der samtidig med vitaminernes ødelæggelse sker en forandring med
alle de andre ernæringsfaktorer, således at disse gøres mindre
velegnede.
Fordi legemet som følge af disse forhold tilføres et minimum af
anvendelige ernæringsværdier og et maximum af ubrugeligt materiale, der
som giftige syrer, slimstoffer og sygelige fedtaflejringer fører til
forurening af blodet og en stærk belastning og afsvækkelse af alle
livsfuntionerne.
På intet tidspunkt i livet bydes der ved den rette føde mulighed for så
store og så hurtige resultater som for kvinden under svangerskabet- og
ikke blot som noget, der kommer hende selv, men også hendes barn til
gode.
|
|